DonanımTeknoloji Haberleri

2018 Akıllı Hoparlör Devriminin Yaşanacağı Bir Yıl Olabilir

2018 yılına girerken donanım dünyasında giderek yaygınlaşan ‘Akıllı’ ibaresi dikkat çekiyor. Özellikle akıllı hoparlörlerin önümüzdeki yıl çok yaygın bir hale gelmesi bekleniyor.

Akıllı hoparlörler uzun bir süre önce Amazon tarafından duyuruldu ve planlar başarılı bir şekilde uygulamaya koyuldu. Şu an Google, Apple, Microsoft, Amazon gibi devler akıllı hoparlör üretiyorlar. Buna son zamanlarda LG de katıldı ve şu günlerde LG ThinQ Speaker adında bir akıllı hoparlörü duyurdu.

Akıllı hoparlör donanımlarında bu yıl yaşanan önemli sıçrama kulak arkası yapılacak türden değildi. Ancak tam anlamıyla yaygınlaştığı söylenemez. Bazı ülkelerde piyasaya sürülmeyi bırakın adı bile henüz duyulmayan akıllı hoparlörler, 2018 yılı için bir devrim niteliği taşıyabilir. İlk hamlelerden alınan geri dönüşün iyi olması ve yaşanan sıçramalar şirketleri memnun ederken yeni projelerin ve yeni şirketlerin kapısını araladı. Haliyle bu alandaki rekabet son derece yoğun olacak ve bu küresel çapta eylemlere dönüşecek.

Dil seçeneklerindeki çeşitlilik çok önemli bir koz

Şu an akıllı hoparlörlerde dikkat çeken bir problem dil seçeneğinin azlığıdır. Örneğin Google Asistan hoparlörler sadece İngilizce desteğine sahiptir. Akıllı hoparlörlerin tüm dünya çapında kullanılabilmesi için farklı diller de eklenmesi gerekir. İngilizce her ne kadar ulusal çapta bir dil olsada dünyanın pek çok yerinde İngilizce bilinmemektedir.

Sonuç itibariyle akıllı hoparlör alan biri dilini de anlayabilmek ister. Buradan yola çıkarsak dil seçeneklerini geniş tutabilen şirketin bu pazarda daha başarılı olabileceğini söyleyebiliriz. Tabii bunun yanında fiyat, kalite gibi unsurlar da önemli.

2018: Yapay zeka savaşı

2018 yılında akıllı hoparlör alanında yoğun bir yapay zeka savaşı göreceğimiz aşikar. Samsung Bixby, Amazon Alexa, Google Asistant, Microsoft Cortana ve Apple Siri arasında yoğun bir rekabet yaşanacaktır.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu