Akıllı Telefon HaberleriTeknoloji Haberleri

2021 Yılında 5G Özellikli Telefon Satışlarının Tavan Yapması Bekleniyor

Akıllı telefon teknolojisi büyü bir hızla gelişmeye devam ederken artık 5G destekli telefonlar da kendisini gösteriyor. Ancak 5G desteğine sahip telefonların dünya genelinde yaygın hale gelmesi biraz zor gözüküyor.

5G teknolojisinin kısa vadede çok yaygınlaşmasını engelleyecek olan unsur ise ülkelerin gelişmişlik seviyesiyle alakalı. Kullanıcılar alım güçleri nedeniyle ellerindeki telefonlarla idare etmeyi seçiyor. Özellikle yükselen fiyatlardan dolayı telefonlarını yenileyemeyen kullanıcılar haliyle eski sürümlere sahip telefonlardan yararlanabiliyor. Elbette bu herkes için geçerli değil ancak genel kaide bu yönde.

Qualcomm‘un yaptığı bazı tahminlere göre 5G bağlantı teknolojisini kullanan cihazlar 4G teknolojisine sahip cihazlara nazaran daha hızlı bir şekilde yaygınlaşacak. Önümüzdeki yıl 175 ila 225 milyon arası 5G telefon satışı yapılabileceğini öngören kuruluş, 2021 yılında da bu sayının yüzde 125 kadar artarak 450 milyonu aşacağına inanıyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu