Netflix Artık “Hala izliyor musunuz?” Uyarısı Göstermeyecek

20

Netflix bundan sonraki süreçte “Hala izliyor musunuz?” şeklinde bir uyarı çıkarmayacak. Özelliğin kaldırılmış bir sürümü test ediliyor. İşte detaylar…

Son zamanlarda özellikle de korona virüsü nedeniyle kullanım oranlarını epey artıran Netflix hakkında yeni özellikler sunulmaya devam ederken bir yandan da kullanıcıların çok da işine yaramayan bazı özellikler kaldırılıyor.

Geniş içerik kütüphanesi sunan ve sahip olduğu çok sayıda dizi ve film ile kullanıcı dostu olan Netflix’te bir içerikten diğerine otomatik olarak geçildikten iki dakika sonra “Hala izliyor musunuz?” şeklinde bir uyarı çıkıyordu. Söz konusu özellik kullanıcıların Netflix izlerken uyuyakaldığı durumlarda veri kullanımının boşuna gitmesi ve kullanıcıların kaldıkları yeri kaybetmemeleri açısından önem arz ediyordu. Ancak bazı kullanıcıların söz konusu uyarılardan rahatsız olması ve gereksiz bir özellik bulunması üzerine özelliğin kaldırılmasına karar verildi.

Uyarıyı kapatma seçeneğini şu an test eden Netflix, özelliği yakında tamamen kaldırabilir. Söz konusu uyarının sadece otomatik olarak oynat özelliği kullanıldığında geçerli olduğunu da belirtelim.




Bir cevap yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.