Teknoloji HaberleriOtomobil

1500 sıfır araçtan 100’ünün boyalı çıktığı uyarısında bulunuldu

Sıfır araçlarla ilgili olarak ilginç bir rapor paylaşıldı. Pilot Garage tarafından sıfır kilometre araç satın alacakların dikkat etmesi gereken önemli bir uyarı yapıldı.

Günümüzde bir kişi ikinci el bir otomobil alacağı zaman önemli sorunlarla karşılaşmamak adına aracı kontrol ettiriyor ve boyalı parçalarının, değişeninin olup olmadığına bakıyor. Sıfır araçlarda ise böyle bir kontrole normal şartlarda ihtiyaç duyulmaması gerekiyor. Ancak yıl başından bu yana Pilot Garage’ı ziyaret eden 1500 sıfır kilometre araçtan 100’ünde boyalı parça tespit edildiği aktarıldı. Bu husus önemli bir soru işaretini beraberinde getiriyor.

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Birkaç sene önce gönül rahatlığıyla satın alınan sıfır kilometre araçlarda artık problemlerle karşılaşılmaya başlandığını, örneğin stoklanan sıfır araçların çekici ile taşınırken çekiciden düşebildiğini, nakliyesinde park kazalarının olabildiğini, dolu yağışı gibi problemler ile boyasında sıkıntılar oluşabildiğini aktardı.

Donanımsız araçların albenisini artırabilmek için yan sanayi deri döşeme yapılıp 4 kapının da sökülüp tekrar takıldığı araçlar da bulunuyor. Böyle bir aracı aldığınız zaman ekspertize girdiğinde 4 kapısında sök – tak değişen işlemleri çıkacaktır. Bu nedenle günümüzde sıfır kilometre bir araç alırken bile tüketicilerin dikkatli olması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu