Teknoloji Haberleriİnternet

2021 Yılı Kartlı Harcamaların Epey Arttığı Bir Yıl Oldu

Türkiye’de kartlı ödemelere ilişkin olarak yapılan 2021 yılının araştırması, 2021 yılında 2020 yılına nazaran neredeyse %50 oranında daha fazla kartlı alışveriş yapıldığını gösteriyor.

Eskiden kartla yapılan ödemelere güvensiz gözüyle bakılırken günümüzde gerek nakit sıkıntısı gerekse internetten alışverişin çok yaygın hale gelmesiyle beraber kartlı alışveriş adeta moda oldu. Kartlı harcamalara zaman içerisinde güven arttı ve nakit ödemeler güç kaybetmeye baladı.

Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2021” isimli araştırmaya göre kartlı ödemeler 2021’de yaklaşık yüzde 50 artarak 1 trilyon 712 milyar liraya çıktı. Böylece nakit ödemelerin her geçen gün güç kaybettiğini söyleyebiliriz. Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) ve Dünya Bankasının güncel verileri kullanılarak yapılan “Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2021” isimli araştırmaya göre kartlı ödemeler 2021’de yaklaşık yüzde 50 artarak 1 trilyon 712 milyar lira olup 2020 yılına nazaran büyük bir değişim gözlemelndi. Toplam kredi kartı sayısı 84 milyona, banka kartı sayısı ise 207 milyona ulaşmış durumda.

Temassız ödemelerde rekor artış

Temassız ödeme sayılarında 2020 yılına nazaran yüzde 114 oranında büyük bir artış yaşandı. 2021 yılında 3.7 milyar adet temassız ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Temassız ödemelerin kısa sürede bu kadar fazla yaygınlaşmasının altında yatan temel sebep ise korona virüsü olup, virüsün çok yaygın hale gelmesinin temassız ödemelerin artmasında doğrudan payı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

Başa dön tuşu