Teknoloji HaberleriOtomobil

2022 Model Tofaş Şahin’in Fiyatı Ortaya Çıktı

Tofaş Şahin araçlarının 2022 sürümleri çıkıyor. Bu sürümlerin fiyatlarına ilişkin de bilgiler var. İşte habere dair detaylar…

Bir zamanlar Türkiye’de son derece popüler olan Şahin, Doğan ve Kartal serileri hala yollarda yer almaktadır. Her ne kadar ikili şanzımana sahip olup en ufak bir kazada ikiye bölünseler ve genel olarak güvensiz araçlar olsalarda basit ve etkili yapıları onları yollardan ayırmıyor.

Özellikle enflasyonun hat safhada olduğu ve bu durumun en çok otomobil sektörünü etkilediği günümüzde her araç ateş pahası iken Şahin satın almak, her ne kadar fiyatları artmış olsa bile diğer araçlara nispeten biraz daha kolay ve belki de bu yüzdendir ki şahin yollarda hala yer alıyor. Peki 2022 model Tofaş Şahin’lerin de Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacağını duysanız ne yapardınız? İşte bu durum gerçekleşiyor.

Son iddialar Tofaş Şahin’in 2022 model yeni versiyonunun Etiyopya’da üretileceğini göstermekte olup, Etiyopya üretimi yeni Şahin araçlarının elektrikli bir motorla geleceği aynı zamanda tam otomatik yapıda olacağı öğrenildi. Tofaş Şahin, Etiyopya dışında farklı ülkelere de ihraç edilerek global çapta kendisini gösteren bir otomobil olacak.

Yeni versiyonda çift parçalı şase yapısından tek parçalı şaseye geçilecek olup, böylece aracın ortadan ikiye ayrılması da önlenmiş olacak. Daha önce Türkiye ve Mısır’da epey tutulan Şahin araçlarının Türkiye’deki olası fiyatı da ortaya çıktı.

Tofaş Şahin 2022 Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Gelen sızıntılar Şahin’in yurt dışı fiyatının 15.000 Euro seviyesine tekabül edeceği yönünde. Bu rakam da 240.000 TL kadar yapmakta olup, vergilendirmeler de hesaba katıldığı zaman 300.000 TL’nin üzerinde olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

Başa dön tuşu