Teknoloji HaberleriGüvenlik

İnternetten Alışveriş Yapanların Büyük Çoğunluğu Kendini Güvende Hissetmiyor

ESET tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre online alışveriş konusunda kullanıcıların çoğu kendini güvende hissetmiyor.

Teknoloji şirketlerinden ESET siber güvenlik kuruluşları arasında ep popülerlerinden biridir ve zaman zaman küresel çapta başta olmak üzere çeşitli araştırmalar gerçekleştirmektedir. Bu sefer de Online Alışveriş ve Bankacılık ile alakalı olarak araştırma yaparak sonuçları yayınladı.

Yayınlanan sonuçlara göre internetten alışveriş yapan tüketicilerin yalnızca %29’luk bir bölümü kendini güvende hissetmekte olup bu durumda büyük bir çoğunluk internetten alışveriş yaparken kendini güvende hissetmiyor.

Bu rakamlara rağmen dünya genelinde tüketicilerin çok büyük bir kısmı alışveriş yaparken interneti tercih ediyor. Bunda özellikle pandemi döneminin büyük etkisi bulunuyor. Zira pandemi sürecinden önce dünya genelindeki tüketicilerin %61’i internetten alışveriş yaparken bu oran 25-34 yaş arasındaki grupta %70 seviyesine kadar çıktı. Tüketicilerin %40 kadarı da pandemi dışında da online alışverişe öncelik vermeye devam edecek gibi gözüküyor.

Global çapta tüketicilerin %69’u düzenli olarak kullandıkları online mağazalardan birini taklit eden, kimlik avına yönelik bir e-postayı fark edebileceklerini düşünmekte. Bu hususta farkındalığın arttığını da söylemek mümkün.

İnternetten alışverişte kullanıcıların kendisini güvende hissetmemesi doğal karşılanabilir bir durum olup bir kullanıcının internetten alışveriş yaparken özellikle o sitenin orijinal site olduğuna ve ödeme yönlendirmelerinin doğru olduğuna dikkat etmesi ve güvenli olmayan cihazlarda bilgileri kaydetmemesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

Başa dön tuşu