Teknoloji HaberleriMobil Uygulama

WhatsApp’ta telefon numaraları artık otomatik olarak doğrulanacak

Popüler mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp’ın Android beta versiyonunda yeni bir fonksiyon belirlendi. Özellik telefon numarası doğrulama işlemlerinin otomatik olarak gerçekleşmesine yaramakta.

Android ekosistemine sunulacağı tespit edilen yeni WhatsApp özelliği telefonların otomatik olarak doğrulanması üzerine olup, hızlı arama olarak isimlendirilen fonksiyon, WhatsApp’a ilk kez girecek olan telefon numaralarının doğrulama işlemlerini otomatik hale getirmekte. Böylece kullanıcıların işleri daha kolay hale gelmekte.

Özellik Android’in 2.21.11.7 koduna sahip beta sürümünde keşfedildi. Doğrulama aramasını otomatik hale getirmekte. Kullanıcılar telefon numaralarını girmelerinden sonra doğrulama yöntemiyle kod girmek veyahut gelecek aramalara ulaşmak durumunda olmayacak. Böylece WhatsApp yeni doğrulama yönteminin kötü niyetle kullanılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Yeni fonksiyon ile doğrulama işlemi birkaç saniye içerisinde tamamlanacak fakat özelliğin kullanılabilir hale gelebilmesi için arama geçmişinin WhatsApp atarafından izlenebilmesine imkan sunulacak. Arama geçmişinin WhatsApp tarafından takip edilmesini istemeyen kullanıcılar, SMS ya da çağrı alarak doğrulama yapmayı sürdürebilecek.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu