Teknoloji HaberleriYazılım

iOS 15’te kişiselleştirilmiş reklamlar kolayca engellenebilecek

Gelen bilgiler Apple’ın yeni yazılımı olan iOS 15 üzerinde kişiselleştirilmiş reklamların kolayca engellenmesine imkan tanınacağını gösteriyor.

Teknoloji şirketlerinden Apple, cihazlarında kişiselleştirilmiş reklamlar sunmakta olup, bu politika bazı kullanıcıların hoşuna gitmiyor. Apple bu doğrultuda kullanıcıların daha seveceği bir sisteme geçiyor. iOS 15 yazılımı ile birlikte kişiselleştirilmiş reklamlarla ilgili değişiklik yapan Apple, yeni yazılımında kişiselleştirilmiş reklamların kullanıcı tarafından kolayca kapatılmasına imkan tanıyacak.

Varsayılan olarak kullanıcı bilgilerini toplayıp reklamlar sunan Apple, bunu niçin artık izin isteyecek. App Store’u açtığınız zaman iOS 15 Beta sürümünde Kişiselleştirilmiş Reklamlar açılır penceresini görebilirsiniz. Kullanıcılar Ayarlar uygulamasından kişiselleştirilebilir reklamları tamamen kapatabilecek. Böylece Apple News, App Store gibi platformlar üzerindeki reklamlar kişiselleştirilmiş olamayacak.

Uygulama İzleme Şeffaflığı politikası yürüten Apple, bu doğrultuda reklam bilgilerinizi Apple Kimliğinize bağlamamanıza imkan tanımakta olup, gizliliği korumayı hedefliyor gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu