Teknoloji HaberleriYazılım

HarmonyOS 150 Milyondan Fazla Kullanıcıya Ulaştı

Huawei markasının işletim sistemi HarmonyOS önemli bir barajı aştı. 150 milyondan fazla kişinin HarmonyOS kullandığı açıklandı.

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, HarmonyOS işletim sisteminin son durumuna yönelik olarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Gelen bilgiler HarmonyOS işletim sisteminin 150 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığını gösteriyor.

HarmonyOS işletim sisteminin sadece akıllı telefonlardan ibaret olmadığı da vurgulanırken, giyilebilir cihaz, otomobil, akıllı ev teknolojileri ve tablet sektöründe de HarmonyOS işletim sisteminin var olduğuna dikkat çekildi. Harmony OS 2.0 sürümünün başarı sağladığı bilinmekte olup, yalnızca Çin’de elde edilen verilere göre 150 milyon kişi şu an aktif olarak HarmonyOS kullanıyor. Çin dışındaki verilerin ise çok daha az olduğu düşünülüyor. Bu bağlamda HarmonyOS’un global çapta yaygınlaşması zaman alabilir.

Şu an birçok noktada teknoloji yasağıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Richard Yu, kendi standartını ve ekosistemini oluşturmuş olun teknoloji firmalarının bu tür risklerden etkilenmeyeceğini belirtti.

Yıl sonuna kadar 200 milyon hedefleniyor

Huawei markası yıl sonuna kadar 200 milyondan fazla kullanıcının HarmonyOS işletim sistemini kullanmasını istiyor ve bu doğrultuda çalışıyor. Daha fazla güncel teknoloji haberleri için diğer içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu