Genel

Salda Gölü’nün Çevresinde Su Çukurları Kazılıyor

Salda Gölü, Türkiye'nin Maldivleri olarak biliniyor ancak şu an önemil bir sorunla karşı karşıya. Göl ve çevresinin geleceği, açılan su çukurları nedeniyle tehlikede.

Salda Gölü çevresinde kazı yapıldığı bilgisine erişildi. Dünya mirası listesine alınması planlanan eşsiz güzellikteki gölün geleceği, çevresinde su çukurları kazılması nedeniyle tehlikeye girdi.

Zaman zaman çevresinde nargile içip çamur banyosu yapmaya çalışan insanlarla ilgili olarak sosyal medyada pek çok tepkiye yer verilen Salda Gölü, bu sefer çok daha büyük bir tehdit ile karşı karşıya. Gölün güneydoğu kısmında kazı yapıldığı ortaya çıktı. Göle 50-100 metre uzaklığında, Kayadibi Mahallesi ile Doğanbaba köyü arasındaki misafirhane ve plajın bulunduğu alanda kazı yapıldığı belirlendi.

Salda Gölü Koruma Derneği Başkanı Gazi Osman Şakar açıklama yaparak tepki gösterdi. Gölün kenarında kepçelerle kuyu kazılarak kanal açıldığını, aynı zamanda eski orman binasına su taşındığını da ifade etti.

Turizme açılmasının sağlık riski de var

Salda Gölü’nün beyaz kumullarında milyonlarca yıllık fosiller bulunmakta olup, fozillerin toz haline gelerek akciğerlerde silikozis hastalığına yol açabileceği bilim insanları tarafından vurgulanıyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

Başa dön tuşu