İnternet

e-Devlet Dava Sorgulama Yöntemi

Mahkeme dava dosyası sorgulamalarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İşte e-devlet dava sorgulama yöntemine ilişkin olarak bilmeniz gereken unsurlar…

Mahkeme davalarını sorgulamak için de kullanılabilen e-devlet üzerinden e-devlet dava sorgulaması yapabilirsiniz. E-devlet platformu 2008 yılında vatandaşların kullanımına açılan bir platform olup günümüzde mahkeme işlerinizi halletmeniz için bile kullanabileceğiniz bir devlet kapısı olarak öne çıkmaktadır.

e-devlet kapısına Adalet Bakanlığı tarafından sunulmakta olan dava sorgulama fonksiyonu ile mahkemelerdeki dava dosyalarının takibini kolaylıkla yapabilirsiniz. E-devlet üzerindeki bu hizmet, TC kimlik numarası ile sorgulama yapmanıza ve TC kimlik numaranızla ilgili olarak açılmış olan davalara ilişkin bilgileri alabilmenize yaramaktadır. Mahkeme dosyalarının e-devlet üzerinden takip edilebiliyor olması kullanıcılar için önemli bir kolaylık sağlamaktadır.

e-devlet dava dosyası nasıl sorgulanır?

e-devlet dava dosyası sorgulama işlemi temelde iki aşamadan oluşmakta olup, ilk aşamada TC kimlik numarasına işlenmiş davaların tek ekranda görülmesi uygulanmakta olup, ikinci aşamada ise davaların dosyalarını detaylı şekilde inceleme imkanı sunulmaktadır. e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası sorgulama hizmeti ile dava konusunu, tarafları, duruşma tarihlerini, dosyanın hangi aşamada olduğunu, Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenip incelenmediğini ve hatta karara çıkıp çıkmadığını görebilirsiniz. Bu hususlarla ilgili bilgiler alabilmek için hemen aşağıdaki yöntemi uygulayın.

e-devlet dava sorgulaması yapma yöntemi :

İlk olarak e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemine giriş yapınız. Bunun için TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. E-devlet hesabınıza ilgili bilgileri girerek giriş yapmanızın ardından e-devlet ana sayfasında arama bölümüne Dava Dosyası Sorgulama yazınız. Çıkan “Dava Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı)” ifadesine tıklayınız. Açılan ekranda adınıza açılmış olan dosyaları görüntüleyebilirsiniz. “Dava Dosyalarım” isimli bu bölümde Adalet Bakanlığına bağlı tüm dosyalarınızı görebilirsiniz. Yukarıda ikinci aşama olarak bahsettiğimiz husus için “Temel Dosya Bilgileri” bölümünden dosya ayrıntılarına göz atabilir ve böylece dosyanıza ilişkin gereken bilgileri edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu