Mobil Uygulama

Signal Kimin? Signal Mesajlaşma Uygulaması güvenli mi

Signal Kimin? Merak edilen sorulardan bir diğeri de “Signal Güvenli Mi?” olup yeni yazımızda mesajlaşma uygulamalarından Signal ile ilgili bilgiler veriyor, özellikle bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyoruz.

Mesajlaşma uygulamalarından Signal son günlerde ülkemizde epey araştırılıyor. Bunun bir numaralı nedeni ise WhatsApp tarafında meydana gelen gizlilik sözleşmesi değişiklikleri olup bu nedenle insanlar daha güvenli bir mesajlaşma uygulaması kullanmak istiyorlar. Bu da gayet doğal bir durum çünkü her insan en azından kişisel mesajlaşma uygulamalarında takip edilmemek, rahat bırakılmak ister.

Son günlerde pek çok kişi Signal uygulamasının kimin olduğunu araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda bu hususta bilgiler vereceğiz. Sözü daha fazla uzatmadan içeriğimizin odak noktasına geçelim:

Signal uygulaması, Signal Vakfı ve Signal Messenger ve iştirakçileri tarafından geliştirilen, ilk kez 29 Temmuz 2014 tarihinde çalışmalarına başlanan, iOS, Windows, MacOS, Linux ve Android işletim sistemleri için yayınlanan, resmi internet sitesi signal.org olan bir şifreli sesli konuşma, görüntülü konuşma ve anlık mesajlaşma yazılımıdır.

Açık kaynaklı olan, özgür bir yapıda bulunan, çapraz platform şifreli bir mesajlaşma yazılımı olan Signal, internet üzerinden dosyaları, görselleri, videoları ve mesajları kişiler arası göndermek için kullanılmaktadır. Signal’in Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilmekte olup bu da Signal’in sahip olduğu en önemli yeteneklerden biri olarak öne çıkmaktadır.

Signal işlemcileri GPL s3 lisansı altında yayınlanmakta olup sunucu kodu APGL s3 lisansı altında yayınlanıyor. Kar amacı gütmeyen Signal Vakfı tarafından , başlangıç finansmanı Brian Acton‘un 50 milyon dolar katkısı ile Şubat 2018’de çalışmalarına başlamış olup temelleri 2014 yılında atılsada kuruluşu 2018 yılında gerçekleşmiştir. Brian Acton aynı zamanda WhatsApp mesajlaşma uygulamasının da kurucu ortaklarından biri olup daha sonra WhatsApp’ı Facebook şirketine satılmasına onay veren isimlerden biri olmuştur ve bu hamlesi nedeniyle pişman olduğunu, suçluluk duyduğunu belirtmiştir. Akabinde Signal için yaptığı finansman ile gündeme gelmiştir.

21 Şubat 2018’de Moxie Marlinspike ve WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton tarafından, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Signal Vakfı‘nın kurulduğu duyurulmuştur. Vakıf, Eylül 2017’de WhatsApp’ın ana şirketi Facebook’tan ayrılan Acton’dan 50 milyon dolarlık bir fonla başlangıcını gerçekleştirmiştir. Signal mevcut haliyle diğer popüler mesajlaşma uygulamaları ile karşılaştırıldığında en az veri toplayan yazılımdır.

https://www.teknotechnic.com/signal-mi-whatsapp-mi/

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu