Akıllı Telefon Haberleri

Telefon Patlaması Neden Olur?

Telefon patlaması neden olur, telefon neden patlar sorularına yönelik olarak söylenebilecek pek çok şey var. İşte ayrıntılar...

Telefon patlaması neden olur, telefon patlaması nasıl olur, telefon patlaması belirtileri nelerdir gibi sorular merak edilmekte olup okuyucularımız için; Bir akıllı telefon neden patlar veya bir akıllı telefon neden çok ısınır? Sorularına yanıt vermek üzere yeni içeriğimizle karşınızdayız. Haydi bir bakalım!
Akıllı telefon bataryaları günümüzde bir günü rahatlıkla çıkarabilecek seviyede hizmeti standart olarak sunabilmektedir. Bataryaların büyümesi ve şarj aletlerinin daha hızlı şarj edebilir hale gelmesiyle beraber kullanıcılar daha iyi teknolojili telefonlar kullanabiliyor ancak bazen mühendislik aşamasında yapılan bir hata nedeniyle ürünün bataryası yanlış tasarlanıyor veya şarj tarafında farklı sıkıntılar söz konusu oluyor ve cihaz çok ısınarak patlıyor.

Daha önce Galaxy Note serisinde patlama skandalının olduğunu ve hatta Samsung’un telefonları geri toplatarak büyük bir zarara gerdiğini, bunun gibi pek çok benzer olay daha yaşandığını biliyoruz. Peki akıllı telefonlar neden bu şekilde patlamaktadır? Bir telefonun patlaması aslında bataryanın patlamasıdır çünkü cihazda gücü batarya depolar ve kullanılmasına yardımcı olur. Dolayısıyla telefonlarda bulunan bataryada meydana gelen bir sorun patlama riskini de beraberinde getirebilir.

Telefonlarda yer almakta olan Li-ion bataryalar çok sayıda Li-ion hücresi içermekte olup bu hücrelerin kritik bir sıcaklık seviyesi bulunmaktadır. Bir hücre harici ısı aşırı şarj, hasar veya üretim hataları sebebiyle kritik sıcaklığa ulaştığında ekzotermik bir arıza söz konusu olur yani hücre ısı yaymaya başlayacaktır. Termal kaçak adı verilen sürece giriş yapıldığı zaman bir hücrede ekzotermik bozulmalar varsa ve ısı yayılıyorsa diğer hücreler de bu sorundan etkilenerek sürecin devamında batarya patlayabilir veya alev alabilir.

Telefon patlamaları nasıl önlenir?

  • Orjinal akıllı telefon bataryaları kullanmaya özen gösterin
  • Cihazınızı yüksek sıcaklığa maruz bırakmayın.
  • Telefonu güneş ışığı altında yoğun güç gerektiren uygulamaları çalıştırarak kullanmayın.
  • Cihazı basınçtan uzak tutun.
  • Telefonu aşırı şarj etmekten kaçının.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu