Akıllı Telefon Haberleri

Telefonun Şarjının Çabuk Bitmesinin Nedenleri

Akıllı telefonun şarjının çabuk bitmesinin bazı nedenleri bulunmaktadır. Yazımızda telefon şarjının çabuk bitmesi sorununun nedenlerine değineceğiz.

Telefon kullanıcılarının en çok rahatsız olduğu durumlardan biri telefonlarının şarjlarının çabucak bitmesidir. Bunun bazı nedenleri bulunmaktadır.

Hemen hemen herkes günümüzde telefonlardan yararlanmaktadır. Telefonu daha bilinçli bir şekilde kullanarak şarjının daha uzun süre boyunca dayanmasını sağlamak mümkün olmaktadır.

Telefon şarjının çabuk bitmesinin başlıca nedenlerini inceleyecek olursak;

Ekran Parlaklığı

Akıllı telefonun ekran parlaklığının fazla olması durumunda cihazın şarjı daha çabuk bitecektir. Dolayısıyla telefon parlaklığını kısmak daha uzun süreli bir kullanım açısından uygulanabilecek olan yöntemlerden biridir.

Koruma Modunun Açık Olmaması

Akıllı telefonun güç koruma modu kapalı durumda ise cihazın şarjı daha kısa sürede sona erecektir. Dolayısıyla yüksek performansa ihtiyaç duymadığınız zaman cihazı düşük güç modunda kullanabilir, böylece pil süresini uzatabilirsiniz.

Hareketli Duvar Kağıdı

Cihazın şarjını çok hızlı bir şekilde sona erdiren unsurlardan biri hareketli duvar kağıdı kullanmaktır. Hareketsiz bir duvar kağıdını tercih ederek cihazınızın daha iyi bir şarj performansı göstermesini sağlayabilir, sade ve koyu renk temaları tercih ederek de pilin dayanıklılık seviyesini artırabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamalar

Cihazınızda arka planda çalışan çok sayıda uygulama bulunuyor ise şarjınız daha kısa sürede sona erecektir. Dolayısıyla arka planda çalışan uygulamaları kontrol altına alıp kısıtlamanızı öneriyoruz. Uygulama bildirimlerini devre dışı bırakmak bu noktada etkili bir yöntem olabilir.

Pilin Eskimesi

Telefonunuzun bataryası eğer çok eskimiş ise şarjı daha çabuk sona erecektir. Bu durum uzun yıllardır kullanılan akıllı telefonlarda geçerli olmaktadır. Dolayısıyla pil eskidiğinde istenen şarj performansını alabilmek adına batarya değişimine gidilmesi gerekebilir.

 

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu