Teknoloji Haberleri

Twitter ile Threads Arasındaki Farklar

Bu yazımızda Twitter ile Threads arasındaki farklara değiniyor, ikisi arasında ne gibi farkların bulunduğuna dair bilgiler veriyoruz.

Metin tabanlı sosyal medya platformları olan Twitter ile Threads arasında bazı temel farklılıkların bulunduğunu belirtmek gerekmektedir. Threads’de hiçbir şekilde reklam gösterilmemektedir.

Twitter ve Threads arasındaki bir frak da karakter sınırıdır. Twitter üzerinde 280 karakter ile yazma sınırı vardır. Ücretli servise abone olan kullanıcılarda ise bu sınır çok daha yüksektir. Öte yandan Threads uygulamasında bütün kullanıcılara paylaşımlar için maksimum 500 karakter sınırı uygulanmaktadır. Herhangi bir ücretli abonelik seçeneği olmadığı için bunu artırmanın mümkün olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Video sınırı farkları

Twiter üzerinde 2 dakika 20 saniye uzunluğuna kadar video paylaşımlarına izin verilmektedir. Blue aboneleri ise en çok 2 GB dosya boyutunda olmak üzerine 50 dakika uzunluğa sahip videolar yükleyebilmektedir.

Mesajlaşma

Threads üzerinde mesajlaşma fonksiyonu bulunmamakta olup, Twitter üzerinde ise mesajlaşma özelliği yer almaktadır. Kullanıcılara günde 500 adet direkt mesaj gönderme limiti bulunmaktadır. Bunun günde yalnızca birkaç dakika vakit geçiren kullanıcıları pek etkilemediğini de belirtmek gerekmektedir.

Veriler

Twitter platformu, kullanıcıların arama, göz atma geçmişi, kullanım verileri konum verilerini saklamaktadır. Threads ise cinsel yönelimi temsil eden hassas bilgileri, sağlık ve spor bilgilerini de saklıyor. Bu bağlamda Threads, Twitter’a nazaran daha hassas verileri depoluyor. Verilerin depolanması konusunda Twitter, Therads’a nazaran daha masum kalmaktadır.

Keşfetme

Twitter uygulamasının ana sayfa kısmında Takip Edilenler ve Senin İçin olmak üzere iki sekme mevcuttur. Senin için bölümünde rastgele olarak popüler olan ilginizi çekebilecek tweetler gösteriliyor. Takip Edilenler kısmı ise sadece takipçisi olduğunuz hesapların paylaşımını gösteriyor. Threads platformunda ise keşfet işlevini aynı şekilde görebilen ayrı bir sayfa bulunmuyor. Bunun yerine takip edilen kişilerce paylaşılmakta ve önerilmekte olan paylaşımların hep beraber ana sayfada gösterildiğini belirtebiliriz. Böylece Twitter ile Threads arasında öne çıkan farklılıklara değinmiş olduk.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

E-postanız herkese açık olarak paylaşılmaz. İsim ve e-posta bilgisi girmek zorunlu değildir. Yazdığınız yorum ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmez.

İlgili Yazılar

Başa dön tuşu